The OSCE on the Edge of a Cliff: From the Roots of the Current Crisis to the Future of Cooperative Security in Europe - Augustín, Michael, 1991-
Skúmnie konceptu kooperatívnej bezpečnosti v rámci Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) s dôrazom na kľúčovú hodnotu dôvery. Skúmanie koreňov existenčnej krízy organizácie, ponorenie sa do historických udalostí, ako bola vojna medzi Ruskom a Gruzínskom v roku 2008 a adaptácia procesu ratifikácie zmluvy o konvenčných ozbrojených silách v Európe. Kritické hodnotenie nedávnych výziev, ktorým OBSE čelí, najmä vplyv ruskej agresie na Ukrajine a v Rusku veto na rozšírenie mandátu operácií v teréne, schválenie rozpočtu, a menovania do vedenia. Odporúčania pre budúcnosť OBSE, pričom je dôraz na význam zapojenia, stanovenia priorít v oblastiach konsenzu a obnovenia dôvery medzi zúčastnenými štátmi.