Může být daňová podpora pojistných produktů pro stát výhodná? - Bezděk, Vladimír
České verejné rozpočty sa nachádzajú v neľahkej situácii. Ich konsolidácia je jednou zo zásadných úloh, ktorá stojí pred novou vládou. Súčasne je známym faktom, že česká populácia starne a fiškálne náklady starnúcej populácie sa zvyšujú. Často sú diskutované demografické tlaky v kontexte dôchodkového systému alebo verejného zdravotného poistenia. Bokom pozornosti častokrát zostáva oblasť sociálnych služieb, kde však dopad starnutia populácie na výdavky bude úplne zásadný.