Co znamená povinná implementace IFRS pro malé pojišťovny? - Höfer, Jan
Nová verzia zákona o účtovníctve, ktorej uvažovaná platnosť je od 1. januára 2024, počíta s povinnou implementáciou IFRS pre všetky poisťovne ako účtovné jednotky verejného záujmu. Hoci návrh prináša veľa pozitívnych zmien, povinné zavedenie IFRS môže znamenať pre niektoré poisťovne závažný problém.