Searching of Conceptual Solutions of Current's World Security Problems - Čech, Ľubomír, 1955-
Vybrané otázky pri hľadaní koncepčných riešení bezpečnostných problémov súčasného sveta z hľadiska ich teoretického obsahu. Upozornenie na názor viacerých expertov v ostatnom čase, či nie je čas rozlúčiť sa s ilúziou postbipolárneho obdobia, v ktorom sa myslelo, že sa dá dokázať zabezpečiť mier čisto nevojenskými prostriedkami.