Relevantnosť/nerelevantnosť komunikácie s Chat GPT v účtovníckych témach - Pakšiová, Renáta, 1974-
Príspevok sa zaoberá aktuálnou problematikou využívania umelej inteligencie v spoločnosti, najmä nástroja Chat GPT, predovšetkým v rámci vzdelávania v oblasti účtovníctva. Zdôrazňuje dôležitosť základných vedomostí a schopnosti kritického myslenia u študentov pri interakcii s nástrojmi umelej inteligencie a ich rozvoja vo vzdelávacom procese. Cieľom príspevku je upozorniť na nebezpečie nepresných informácií a nesprávneho pochopenia súvislostí, ktoré môžu vzniknúť, ak študenti nedokážu efektívne filtrovať a korigovať chyby v poskytovaných odpovediach umelej inteligencie. Na aktívnu podporu kultivácie kritického myslenia študentov je vhodné, aby učitelia hrali aktívnu úlohu v riadení komunikácie so študentmi a posudzovaní správnosti a overovaní informácií.