Governance, Ethics and Transparency of Business of Ikea in the International Environment - Zorkóciová, Otília, 1954-
Spoločenská zodpovednosť podniku (CSR) sa týka stratégií udržateľnosti, ktoré podniky používajú, aby sa zabezpečilo, že spoločnosť bude fungovať eticky. Naproti tomu stratégia ESG (spoločenské, environmentálne a sociálne riadenie firiem) predstavuje niekoľko kritérií používaných na meranie celkovej udržateľnosti spoločnosti. Postupy riadenia, etiky a transparentnosti korporácií sa stávajú kľúčovým faktorom pri určovaní ich firemnej identity. V tomto článku ukážeme, ako takéto praktiky ovplyvňujú firemný imidž IKEA, spolu s iniciatívami CSR a ESG, ktoré ovplyvňujú spoločnosť priamo aj nepriamo. Výskum bol realizovaný počas letného semestra 2022/23 v spolupráci s externými študentmi z Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave.