Pojistná telematika a ochrana soukromí. Kde jsou hranice? - Beneš, Filip
Moderné technológie prinášajú nové možnosti na vyhodnocovanie poistných rizík. Pomocou telematickej jednotky umiestnenej vo vozidle možno monitorovať jeho pohyb a správanie vodiča. Takto zhromaždené informácie potom môžu slúžiť na vyhodnocovanie jazdného štýlu a spravodlivejšiu kalkuláciu poistného. Na druhej strane táto skutočnosť významne zasahuje do súkromia užívateľov vozidla, čomu sa venuje tento článok.