CSR Analysis of Chosen Bank as Part of its Corporate Identity in the International Environment - Zorkóciová, Otília, 1954-
Medzinárodný marketing je založený na všeobecnej marketingovej filozofii a je to proces zameraný na optimalizáciu zdrojov a hľadanie príležitostí na svetovom trhu. Medzinárodný marketing zlepšuje možnosti uplatnenia týchto produktov na zahraničných trhoch, na ktorých má podnik konkurenčnú výhodu a vedie k uspokojovaniu potrieb a želaní zahraničných zákazníkov. V rámci medzinárodného marketingu je zaujímavé venovať pozornosť spoločenskej zodpovednosti podnikov (CSR), ktorá výrazne formuje celkovú firemnú identitu (CI) firmy, najmä jej prvky firemnej kultúry a firemného imidžu. Článok analyzuje CSR aktivity ČSOB banky a vplyv týchto aktivít na jej firemnú kultúru a kultúrnu identitu.