Satisfaction and Perception of Visitors of Selected UNESCO Cultural and Historical Objects in the Czech Republic - Botlíková, Milena
Postupne vznikajú nové druhy a formy cestovného ruchu. Jedným z nich je dynamicky sa rozvíjajúci kultúrny cestovný ruch, ktorý predstavuje zájazdy za hmotným a nehmotným kultúrnym dedičstvom s objaviteľskými a vzdelávacími cieľmi. Základom rozvoja kultúrneho turizmu je dostatočná ponuka, vyplývajúca z kultúrneho dedičstva a z toho sa odvíjajúca kvalita poskytovaných služieb, čo vedie k spokojnosti návštevníkov. Na základe výsledkov výskumu možno usúdiť, že návštevnosť je nadpriemerne spokojná s českou ponukou.