Assessment of the State of Crime and Its Impact on Unemployment in Slovakia - Bžanová, Klaudia, 1997-
Táto štúdia poskytuje hĺbkovú analýzu vzťahu medzi kriminalitou a nezamestnanosťou v období rokov 2012-2022 so zameraním na rôzne formy kriminality, akými sú majetková kriminalita, ekonomická kriminalita a korupcia, a ich možný vplyv na výkyvy nezamestnanosti. Starostlivo sme analyzovali dlhodobé trendy a štatistické vzťahy medzi týmito dvoma premennými, aby sme identifikovali závislosti a možné vzory. Na vyvodenie relevantných záverov sme použili spoľahlivé zdroje a kvantitatívne analýzy. Táto štúdia prispeje k lepšiemu pochopeniu vzťahu medzi kriminalitou a nezamestnanosťou a zistenia môžu mať dôležité dôsledky pre formuláciu politík a opatrení na boj proti kriminalite a podporu ekonomickej stability.