Socioeconomic Sustainability and the Solidarity Economy Formation Under the War Conditions in Ukraine - Kuzior, Aleksandra
Úplná ruská invázia na Ukrajinu v roku 2022 zmenila sociálno-ekonomickú udržateľnosť (SES) a podporila formovanie solidárneho hospodárstva (SE) v krajine počas prebiehajúcej vojny. V kontexte tejto štúdie sa problematika SES spája s dôležitosťou a nevyhnutnosťou pochopenia skutočných potrieb komunít, vypracovaním programov na zabezpečenie ich uspokojenia, potrebou vytvorenia sociálnych väzieb v rámci každej komunity a zvýšením vzájomnej podpory a solidarity. Výskum hodnotí SES a jej faktory vplyvu na civilné obyvateľstvo počas vojny. Článok sa opiera o online rozhovory s cieľovou skupinou uskutočnené od mája do júna 2022 v regióne Sumy na Ukrajine.