Improving the Performance of Business Processes in the Hotel Industry - Chrobák, Marián, 1997-
Cieľom článku je zhodnotiť zlepšenie výkonnosti procesov v podniku služieb. Nevyhnutný nárast cien pobytov, ktorý je spôsobený nárastom vstupných nákladov, musí prevádzkovateľ hotela, ktorý chce zostať konkurencieschopný, kompenzovať zvýšenou kvalitou služieb. Základným predpokladom zlepšovania procesov obsluhy je znalosť potrieb zákazníka a schopnosť plniť jeho požiadavky. Predkladaný príspevok je orientovaný na základný výskum parametrov KPI (kľúčových procesných ukazovateľov). Vo vybranom hoteli v období po obmedzení v súvislosti s pandémiou COVID-19. Časový rad vybraných parametrov získaných na 1-dňovej báze, ktoré boli vygenerované sledovaním hlavného procesu v prevádzke uvedeného hotela, bude slúžiť na meranie jeho výkonnosti. Na základe poznania tvaru uvedeného časového radu bude vypracovaný model popisujúci spotrebiteľské správanie návštevníkov hotela v danom období.