The Effects of the COVID-19 Pandemic on Youth Unemployment in EU27 - Gontkovičová, Barbora, 1986-
Nezamestnanosť mladých ľudí je problém s vážnymi následkami. Mladí ľudia tak prichádzajú o príležitosti na získanie pracovných skúseností a rozvoj odborných zručností. Cieľom príspevku bude analyzovať a porovnať vývoj nezamestnanosti mladých ľudí vo veku 15 až 29 rokov v členských krajinách EÚ so zameraním aj na nezamestnaných podľa dosiahnutého vzdelania s dôrazom na dopady COVID- 19 pandémie v sledovanej oblasti. Ako doplnkový ukazovateľ poslúži počet voľných pracovných miest pripadajúci na jedného mladého nezamestnaného.