Municipal Waste Management in Selected Municipalities in the Vranov Region - Kaľuha, Pavol, 1998-
Cieľom vedeckej práce je zhodnotiť stav nakladania s komunálnym odpadom vo vybraných obciach vranovského regiónu a navrhnúť opatrenia, ktoré môžu prispieť k pozitívnemu vplyvu na životné prostredie a odpadové hospodárstvo nielen z environmentálneho, ale aj ekonomického hľadiska. Odpadové hospodárstvo je v mnohých slovenských obciach pomerne často riešená problematika a preto je nevyhnutné sa jej venovať a hľadať efektívne spôsoby a riešenia, ktoré môžu obciam skutočne pomôcť aktívne nakladať s odpadom čo najlepšie a s čo najnižšími nákladmi. Vedecká práca ponúka konkrétne odporúčania a návrhy zamerané na optimálne nakladanie s odpadmi v samosprávach.