New Trends in Strategic Management of the Pharmaceutical Industry - Kuhnová, Lenka, 1989-
Rozvoj farmaceutického priemyslu zintenzívnil aj konkurenciu medzi podnikmi. V poslednom čase častý výskyt fúzií a akvizícií v tomto odvetví, zvyšovanie cien surovín na výrobu farmaceutických produktov a neustále zvyšovanie zdrojov investovaných do prísnej politiky dohľadu nad kvalitou, zintenzívnili tlak na náklady zdravotníckych podnikov. Trh s liekmi v Číne navyše postupne obsadzujú noví zahraniční investori so silnou finančnou silou, čím sa zintenzívňuje aj konkurencia vo farmaceutickom priemysle. Riadenie výkonnosti je kľúčovou súčasťou riadenia prevádzky v spoločnosti, ktorá môže spoločnostiam pomôcť nájsť ich problémy včas, stimulovať prirodzený potenciál zamestnancov a pomôcť im lepšie dosahovať ich ciele. V súčasnosti stále existuje veľa problémov v riadení výkonnosti farmaceutického priemyslu. Aby sa farmaceutické podniky úspešne rozvíjali v tvrdej konkurencii, mali by prikladať väčší význam strategickému riadeniu výkonnosti, učiť sa od dobre rozvinutých podnikov v tomto odvetví a včas identifikovať a vyriešiť problémy s riadením výkonnosti.