Does Club Convergence Matter in Health Outcomes? Evidence From Indian States - Nag, Ajit
Zdravie obyvateľstva je životne dôležité pre celkový blahobyt a rozvoj krajiny. Na dosiahnutie trvalo udržateľného ľudského rozvoja je potrebné zníženie nerovností v oblasti zdravia a zvýšenie medzištátnej konvergencie v ukazovateľoch zdravia. Hodnotenie konvergenčných vzorcov môže pomôcť vláde pri monitorovaní zdravotného pokroku v indických štátoch. Táto štúdia skúma progresívne zmeny konvergencie a divergencie v zdravotnom stave v hlavných štátoch Indie od roku 1990 do roku 2018.