Artificial Intelligence Tools in Human Resource Management - Olexová, Cecília, 1976-
Nástroje umelej inteligencie, ktoré sa využívajú alebo môžu využívať v oblasti riadenia ľudských zdrojov, najmä v procese náboru a výberu zamestnancov, riadenia pracovného výkonu, predpovedania správania zamestnancov, fluktuácie zamestnancov, atď. Využitie umelej inteligencie by malo viesť nielen k efektívnejšiemu riadeniu ľudských zdrojov, ale aj k zvýšeniu celkovej výkonnosti firmy. Na druhej strane je potrebné upozorniť na možné riziká AI, napr. etické problémy. Môžeme predpokladať, že budúcnosť riadenia ľudských bude postavená na modeli spolupráce človek - AI.