Innovation Management of Business Processes - Szaryszová, Petra, 1984-
Príčiny neúspechov malých a stredných podnikov v oblasti inovácií spočívajú v nesprávnych riešeniach a chybných rozhodnutiach zamestnancov a manažmentu podniku už pri procese vzniku invencií, kde prebieha podľa aktuálnych výskumov nesystematický proces nakladania s inovačnými impulzmi podmieňujúci vznik invencií. Dôvodom je aj súčasná ekonomická kríza spôsobená pandémiou COVID-19 a zároveň vojnový konflikt Ukrajina-Rusko, čo prináša okrem problémov aj príležitosti ako zefektívniť činnosti podniku, nad ktorými sa v čase bezproblémového fungovania podniku takmer nikto nezamýšľal. Dané skutočnosti viedli autorov príspevku k sledovaniu dynamiky systému vzniku invencií v malých a stredných podnikoch a odvodeniu odporúčaní pre zlepšenie inovačného manažmentu v týchto podnikoch. Výsledky uskutočnených simulácií v zmysle navrhovanej optimálnej inovačnej taktiky boli spracované v podobe odporúčaní pre manažment malých a stredných podnikov.