HDI Index Dimensions in the Context of Hybrid Threats - Korauš, Antonín
Index ľudského rozvoja (HDI index) sa považuje za súhrnný index vnímania ľudského blahobytu vo vybranej ekonomike. Pozostáva z 3 poddimenzií: vzdelanie obyvateľstva, zdravie a príjem. Považuje sa za dôležitý ukazovateľ vnímania stavu ľudského rozvoja a na jeho základe sa porovnávajú krajiny v uvedených oblastiach. Rozbor postavenia európskych krajín v kontexte indexu HDI a ich porovnanie.