Logistika a udržateľný rozvoj - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Téma udržateľnosti je dnes jednou z kľúčových tém vo všetkých oblastiach, nie len v logistike. Udržateľný rozvoj (anglicky Sustainable development, francúzsky Développement durable) je parametrom, ktorý sa vyskytuje vo všetkých súčasných prognózach, či trendoch. Koncepcia udržateľnosti, v spojení s rôznymi prívlastkami (spoločnosť, rozvoj, budúcnosť a pod.), sa dostala do popredia najmä po uverejnení správy Komisie OSN pre životné prostredie a rozvoj "Naša spoločná budúcnosť' v roku 1987 a po Konferencii OSN o životnom prostredí a rozvoji (UNCED) v Rio de Janeiro v roku 1992. V príspevku sme sa zamerali na chápanie udržateľnosti a spojenie udržateľnosti a logistiky.