Demographic Development of Society, the Process of Intergenerational Exchange and Social Challenges - Vidová, Jarmila, 1967-
Príspevok je venovaný demografickému vývoju obyvateľstva vo vzťahu k vývoju štruktúry obyvateľstva a možnostiam podpory medzigeneračnej spolupatričnosti a zodpovednosti. Zároveň na príkladoch dobrej praxe ukazujeme, ako niektoré krajiny využívajú moderné technológie. Tieto technológie umožnia starším ľuďom zostať autonómnymi, schopnými dlhšie viesť nezávislý aktívny život a cítiť sa bezpečnejšie. Pochopenie príčin a dôsledkov demografických zmien nám umožní lepšie zvládať ich dôsledky a využiť príležitosti pre budúce generácie.