Predchádzanie vzniku odpadov - Kaľuha, Pavol, 1998-
Prevencia pred vznikom odpadu je jednou z mnohých dôležitých súčastí udržateľného rozvoja a ochrany životného prostredia a preto jej vo väčšine podnikoch, samosprávach i krajinách patria popredné priečky v cieľoch spojených s udržateľným rozvojom. S rastom dopytu a spotreby rastie taktiež priemysel a výroba, čo má za následok zvyšujúcu sa produkciu odpadu Aj preto je nevyhnutné venovať sa tejto problematike a implementovať oparenia, ktoré budú minimalizovať vznik odpadu a ktoré môžu dopomôcť k jeho lepšiemu a šetrnejšiemu spracovaniu voči prírode a životnému prostrediu.