Academic E-portfolio - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Preskúmanie konceptu e-štúdia a e-portfolia, ako pomerne nového nástroja vo vyučovacom procese s jeho prospešnými znakmi a tiež možnými nevýhodami. Autorka sa snaží upriamiť pozornosť predovšetkým na miesto a význam akademického e-portfólia. Portfólio slúži, ako prostriedok na monitorovanie autentického (skutočného) učenia sa, vedie študenta k reflexii vlastnej práce a dáva mu možnosť rozhodnúť o kvalite vykonanej práce. V druhej časti článku je predstavený projekt KEGA "e-Portfólio ako pedagogika podporujúca integrovanú výučbu" (012EU-4/ 2023), realizovaný na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave a na Pedagogickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave.