Current Steps in Strengthening Scientific Integrity and Ethics in Slovakia - Bukovová, Sylvia, 1959-
Dôležitým faktorom rozvoja vedy a upevňovania jej miesta v spoločnosti je zvyšovanie kvality a dôveryhodnosti vedeckého výskumu. V tejto súvislosti článok poukazuje na rastúci význam otázky zabezpečenia dodržiavania pravidiel etiky a vedeckej integrity vo výskumnej práci. Predstavuje východiská v oblasti tvorby a implementácie predpisov v skúmanej oblasti na úrovni Európskej únie a analyzuje súčasný stav a uvažované zmeny v pravidlách dodržiavania zásad etiky a vedeckej integrity na Slovensku. Identifikuje a konštatuje, že základným trendom v tvorbe a implementácii pravidiel dodržiavania etiky a vedeckej integrity na Slovensku je ich výrazné posilnenie.