Social Media in HR Management - Beláňová, Benita, 1973-
Okrem toho, že sa sociálne médiá využívajú na súkromné účely, v súčasnosti sa v podnikoch a organizáciách čoraz viac používajú nielen ako nástroj na komunikáciu medzi zamestnancami, ale aj na zdieľanie znalostí, vytváranie systémov spolupráce, ako nástroj na vytváranie sociálneho kapitálu a zlepšovanie podnikového vzdelávania. Prieskumy Eurostatu za rok 2021 zaraďujú Slovensko na 25. miesto (z 27) vo využívaní sociálnych médií v podnikoch. Cieľom príspevku je preskúmať prístup podnikov pôsobiacich na Slovensku k využívaniu sociálnych médií. Okrem štandardných metód vedeckej práce (analýza, syntéza, komparácia a selekcia) je hlavnou výskumnou metódou dotazníkový prieskum, ktorý sa uskutočnil v mesiacoch február až jún 2021. Na vyhodnotenie výsledkov sú použité štatistické metódy deskriptívna štatistika a kontingenčné tabuľky.