Software Tools for IT Service Management - Bednarčíková, Diana, 1996-
V súčasnosti prebiehajúce priemyselné revolúcie (priemysel 4.0 a priemysel 5.0) podnietili využívanie digitálnych technológií a ich následnú interakciu so zamestnancami, čo si vyžaduje správne riadenie služieb informačných technológií (Information Technology Service Management, ITSM). ITSM softvér predstavuje nástroje na riadenie pracovných a obchodných tokov, ktoré podporujú riadenie IT služieb, optimalizujú činnosti a maximalizujú IT služby. Cieľom príspevku je zmapovať softvérové nástroje používané pri riadení služieb informačných technológií a získať prehľad o súčasnom a budúcom vývoji na trhu v oblasti ITSM softvéru. Príspevok poskytuje prehľad o definícii ITSM softvéru a kritériách ich výberu, o súčasnej a budúcej situácii na svetovom trhu s ITSM softvérom, o kľúčových poskytovateľoch, o používaných ITSM softvéroch vo svete a ich základnom porovnaní, o vlastnostiach a výhodách implementácie ITSM softvéru v podnikoch.