První legislativní úprava umělé inteligence se blíží - Andraščiková, Jana
Európska komisia publikovala návrh horizontálneho nariadenia o umelej inteligencii (Artificial Intelligence Act, AIA) v apríli minulého roku. Vzhľadom na jeho význam vo všeobecnej, čiastočne ideologickej alebo proklamačnej rovine - pôjde vôbec o prvú legislatívnu úpravu umelej inteligencie (UI) globálne - bude toto nariadenie významným rámcom zakotvujúcim konkrétne požiadavky na aplikáciu UI taktiež v sektore poisťovníctva.