Current Cultural Characteristics of BRICKS Countries in the Context of China's Belt and Road Initiative (BRI) - Krajčík Danišová, Sonia, 1981-
Iniciatíva Belt and Road (BRI) alebo One Belt One Road (OBOR / 1B1R) je ambiciózny ekonomický rozvojový a komerčný projekt, ktorý sa zameriava na zlepšenie konektivity a spolupráce medzi viacerými krajinami naprieč kontinentmi Ázie, Afriky a Európy. Zastáva päť princípov mierového spolunažívania – vzájomného rešpektovania suverenity a územnej celistvosti toho druhého, vzájomného neútočenia, vzájomného nezasahovania do vnútorných záležitostí toho druhého, rovnosti a vzájomného prospechu a mierového spolužitia. Článok porovnáva štyri krajiny BRICKS pôsobiace v oblasti BRI prostredníctvom ich kultúrnych charakteristík na základe kultúrnych dimenzií Hofstedeho a analyzuje, ako tieto rozdiely ovplyvňujú ich vzájomnú interakciu.