Textilný priemysel a greenwashing - Bosák, Martin, 1967-
Textilný priemysel má veľký vplyv na životné prostredie vo všetkých fázach výroby. Keďže sa vo výrobnom procese používa veľké množstvo chemikálií, vypúšťanie nebezpečných odpadových vôd do vodných útvarov predstavuje pre životné prostredie vážny problém. Rovnako nebezpečný tuhý odpad môže mať negatívny vplyv na životné prostredie. S rastúcou konkurenciou v textilnom priemysle a zvyšujúcimi sa požiadavkami na udržateľnosť, veľa módnych značiek využíva greenwashing. Tento greenwashing v textilnom priemysle je vážny problém a môže byť náročné zorientovať sa v mnohých tvrdeniach a marketingových taktikách, ktoré spoločnosti používajú. Hoci sú zámerné taktiky greenwashingu neprijateľné z environmentálneho, sociálneho, ekonomického aj etického hľadiska, môžu zmeniť vnímanie zákazníkov a nasmerovať ich k ekologickejším rozhodnutiam v módnom odvetví.