Present of the Migration Policy of the European Union - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Pokus o porovnanie možných príčin migračnej krízy z roku 2015 so súčasnou migračnou vlnou a popísanie dôsledkov nárastu migrantov v členských krajinách EÚ. Poukázanie na rozdiely v názoroch na migračnú politiku EÚ z pohľadu potrieb trhu práce a demografického vývoja EÚ.