Application of Information Systems in the New Technologies-Based Firms' Growth Factors Qualitative Research - Bednárová, Veronika, 1998-
Firmy založené na nových technológiách (new technologies-based firms, NTBF) sú spoločnosti, ktorých podnikateľská činnosť sa sústreďuje na vytváranie inovatívnych technológií a ich premenu na hodnotu a úžitok pre zákazníkov. Ich technologické know-how je základom udržateľného hospodárskeho rastu a konkurencieschopnosti krajiny, ktorá už vyčerpala hnacie sily výrobných faktorov a investícií a teraz sa musí zamerať na inovácie. Majú obrovský inovačný potenciál a očakáva sa, že ho využijú a dosiahnu vysoký a exponenciálny rast podnikania. To je hlavný dôvod, prečo výskumníci skúmajú tieto spoločnosti a zameriavajú sa na faktory ovplyvňujúce ich podnikateľský rast. Cieľom príspevku je poskytnúť systematický prehľad literatúry s cieľom zhrnúť súčasný stav najpoužívanejších informačných systémov pre kvalitatívny výskum pri skúmaní faktorov rastu NTBF a diskutovať o ich potenciáli pre zlepšenie výskumu v tejto oblasti.