Zmena klímy a energetická udržateľnosť na Slovensku z pohľadu Stratégie Európa 2020 a Agendy 2030 - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Aktivity Európskej únie v oblasti životného prostredia majú dlhodobý charakter. Úsilie členských štátov o zelenú ekonomiku je teraz ešte dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým, a to v dôsledku kontextu dnešnej globálnej energetickej krízy a ekonomickej neistoty, spôsobenej výzvami, akými sú pandémia COVID-19, alebo ruská invázia na Ukrajinu.