Miera recyklácie komunálneho odpadu ako jeden z hlavných indikátorov odpadového hospodárstva - Kaľuha, Pavol, 1998-
Problémy, týkajúce sa odpadového hospodárstva patria medzi najviac riešené otázky minulého a súčasného storočia, keďže s narastajúcim počtom obyvateľov priamo úmerne vzniká vyššia spotreba vstupov na výrobu rôznych produktov, po ktorých my – ako ľudstvo vytvárame neustále sa zvyšujúci dopyt.