Radical Political Streams in Israel, Their Roots and Possible Impact on the Israeli Society - Dziura, Boris, 1976-
Cieľom tohto príspevku je poskytnúť jasný prehľad o otázkach súvisiacich s vývojom vnútornej politiky Izraela. Jadrom textu je predstavenie minulých a súčasných krajne pravicových hnutí a strán, ktoré nadobudli v posledných rokoch obrovský význam. Použili sme vedecké metódy ako výskum a analýzu a porovnávanie. Predikcia budúceho vývoja nie je stanovená, pretože medzinárodná situácia po teroristických útokoch Hamasu na Izrael zo 7. októbra 2023 znemožňuje hodnotiť budúci spôsob politického, ekonomického a všeobecne akéhokoľvek spolužitia a spolužitia židovského a židovského národa. Arabskí spoluobčania a neobčania, či už v samotnom Izraeli, ako aj v Judei a Samárii1 (autor preferuje biblické názvy týchto oblastí) alebo v pásme Gazy.