Chinese Trade in Services - Grešš, Martin, 1978-
Čína sa stala jedným z kľúčových hráčov vo svetovej ekonomike počas dvoch desaťročí 21. storočia s 18,4 % podielom na svetovom HDP v roku 2022 a tiež jedným z kľúčových hráčov v medzinárodnom obchode so službami, ktorý sa umiestnil na treťom mieste v exporte a na druhom mieste v importe služieb. Cieľom tohto príspevku je zhodnotiť vývoj čínskeho obchodu so službami a načrtnúť možný budúci vývoj. Okrem toho identifikuje aj možné zmeny v čínskom sektore služieb, ku ktorým došlo počas 21. storočia. Dospeli sme k záveru, že Čína bude do konca tohto desaťročia hrať ešte dôležitejšiu úlohu v medzinárodnom obchode so službami.