Operationalization of Key Concepts in Investment Law - Karas, Martin, 1991-
Empirický výskum v oblasti investičného práva. Analýza a zhodnotenie spôsobov, akými boli vyvinuté operacionálne definície relevantných teoretických konceptov, a navrhnutie zlepšenia tam, kde je to možné. Prvá časť príspevku popisuje spôsoby, akými sa výskumníci zaoberali problematikou operacionalizácie v oblasti investičného práva. Druhá časť článku poskytuje kritickú analýzu týchto prístupov a navrhuje spôsob, ako na tomto úsilí stavať.