Didaktické hry v digitálnom prostredí - Pasiar, Ladislav, 1984-
Tento príspevok je zameraný na využívanie didaktických hier v digitálnom prostredí ako účinného nástroja na podporu vyučovacieho procesu. V kontexte rýchlo sa meniaceho vzdelávacieho prostredia, tento príspevok prezentuje príklady úspešnej implementácie didaktických hier v rôznych pedagogických prostrediach. Ďalej skúma potenciál adaptácie digitálnych hier využiteľných v rámci platforiem ako je Nearpod a LearningApps.org. Zaoberá sa ich využitím pre interaktívne a zábavné učenie, ktoré podporuje angažovanosť a efektívnosť v procese vzdelávania. Tieto aplikácie ponúkajú učiteľom a žiakom možnosť vytvárať a prispôsobovať didaktické hry podľa ich špecifických vzdelávacích potrieb v rámci rôznych vzdelávacích cieľov. Tieto platformy umožňujú vytváranie interaktívnych prezentácií, kvízov, hádaniek a ďalších typov aktivít, ktoré sú prispôsobiteľné rôznym vekovým skupinám a predmetom.