Komparácia hodnotového systému stredoškolákov a vysokoškolákov študujúcich ekonomické odbory - Chmelárová, Zuzana, 1967-
V príspevku porovnávame výsledky prieskumu, v ktorom bol použitý zoznam 16 hodnôt, ktoré mali študenti zoradiť podľa dôležitosti od najdôležitejšej po najmenej dôležitú. Prieskum bol realizovaný na vzorke 93 stredoškolákov a 89 vysokoškolákov. Na prvom mieste sa v obidvoch skupinách umiestnilo rodinné bezpečie, na druhom mieste u stredoškolákov šťastie a spokojnosť, u vysokoškolákov vnútorná (duševná) harmónia, na treťom mieste v obidvoch skupinách zhodne priateľstvo. Na poslednej priečke sa umiestnil pohodlný život.