Využitie didaktických hier na gymnáziách - Novák, Jaromír, 1978-
Didaktické hry sa považujú za zaujímavú vyučovaciu metódu, ktorá zvyšuje motiváciu žiakov učiť sa. V prieskume sa nám potvrdilo, že žiaci majú k herným prvkom vo vyučovaní celkovo pozitívny vzťah. Intenzita využitia didaktických hier na analyzovanej strednej škole sa však líši v závislosti od cieľov a obsahu vzdelávania a výrazne ju ovplyvňuje aj samotný učiteľ a jeho vyučovací štýl.