Didaktické hry z pohľadu budúcich učiteľov ekonomických predmetov - Novák, Jaromír, 1978-
Didaktické hry sú vhodným nástrojom nielen na spestrenie vyučovacieho procesu a zvýšenie motivácie žiakov, ale aj na priblíženie ekonomickej teórie hospodárskej praxi. V príspevku skúmame postoje budúcich učiteľov ekonomických predmetov k tejto vyučovacej metóde a to, aké majú vlastné skúsenosti s ich využitím vo výučbe. Na analyzovanej prieskumnej vzorke 74 aktuálnych študentov doplňujúceho pedagogického štúdia na získanie kvalifikačného predpokladu na vyučovanie ekonomických predmetov sme zistili, že väčšina respondentov má k tejto metóde pozitívny postoj a vidí viaceré významné didaktické dôvody na jej využívanie vo výučbe, a to napriek tomu, že s ňou sami ako žiaci/študenti v týchto predmetoch mali len minimálne skúsenosti. Za potešujúce považujeme, že ich napriek tomu v súlade so svojimi postojmi k tejto metóde výučby sami neskôr vo svojej pedagogickej praxi plánujú využívať.