Mehrsprachigkeit in der Vor-Münchner ČSR - Maier, Tomas, 1965-
Článok sa zaoberá rozsiahlou témou viacjazyčnosti v Československu medzi svetovými vojnami. Symetria jazykovej rôznorodosti v Rakúsko-Uhorsku sa premietla aj do Československej republiky v rokoch 1918 až 1938. Prvé roky nového štátu sa už vyznačovali zneužívaním druhého nemeckého jazyka na nacionalistické emócie u Egerlandčanov a v iných menších nemeckých regiónoch.