Does Green Public Procurement Impact Sustainability? - Boorová, Brigita, 1979-
Environmentálne problémy ovplyvňujú hospodárstvo, zamestnanosť, ale aj životný komfort obyvateľstva. Ekonomický, sociálny a environmentálny rozmer je prepojený trvalo udržateľným rozvojom vo všetkých odvetviach hospodárskeho, kultúrneho a spoločenského života. Stratégia Európa 2020 označila zelené verejné obstarávanie za jeden z kľúčových nástrojov na dosiahnutie inteligentného a udržateľného rastu, a to aj v podnikateľskom prostredí.