Marketing of Educational and Scientific Activities at the University: Main Determinants of Immersion - Artiukhov, Artem, 1983-
V rýchlo sa rozvíjajúcom prostredí vysokoškolského vzdelávania sa univerzity pohybujú v dynamickom priesečníku medzi akademickou obcou a trhovými silami. Potreba podporovať a udržiavať vzdelávacie a vedecké aktivity nikdy nebola dôležitejšia. Tradične ako bašta šírenia vedomostí sú univerzity teraz nútené prijať strategické marketingové prístupy, aby prosperovali v prostredí charakterizovanom zvýšenou konkurenciou a vyvíjajúcimi sa očakávaniami zainteresovaných strán. Tento článok sa ponorí do mnohostrannej sféry marketingu v rámci univerzitného prostredia a osvetlí hlavné determinanty, ktoré formujú úspech a vplyv takýchto snáh.