Fostering Transnational Wine Tourism in the Danube Region as the Key Element of the Sustainable Tourism Strategy - Kalamen, Kristián, 1996-
Cieľom príspevku je poskytnúť komplexnú analýzu vína a udržateľného cestovného ruchu v podunajskom regióne prostredníctvom projektov Interreg Danube. Komplexný prehľad udržateľného cestovného ruchu sa zaoberá sieťou zásad, definícií a stratégií, ktoré sú základom zodpovedného cestovania. Európska únia sa stala zástancom udržateľného cestovného ruchu a podporuje stratégie, ktoré spájajú ekonomické výhody s environmentálnym a sociálnym riadením. Vinársky cestovný ruch, ktorý je súčasťou kultúrneho a gastronomického objavovania, sa dostal do popredia udržateľného cestovného ruchu, keďže regióny ako Podunajsko využívajú svoje vinárske dedičstvo na prilákanie návštevníkov udržateľným spôsobom. Podunajský región, ktorý je plný kultúrneho a prírodného dedičstva, využíva projekty ako INSiGHTS, Transdanube Travel Stories a Cult-CreaTE na vytvorenie holistických stratégií.