Postoje slovenskej verejnosti k životnému prostrediu a ich vplyv na transformáciu hospodárstva na cirkulárnu ekonomiku - Jurkovič, Miroslav, 1979-
Posun smerom k obehovému hospodárstvu (CE) je hlavným zameraním zainteresovaných strán v obchodnej aj politickej sfére. Aby bol tento prechod skutočne úspešný, je nevyhnutné, aby sme presmerovali našu pozornosť na spotrebiteľov a ich správanie. Tento článok sa snaží preskúmať environmentálne cítenie jednotlivcov v Slovenskej republike týkajúce sa životného prostredia. Naším cieľom je vytvoriť prepojenie medzi týmito environmentálnymi názormi a úrovňou akceptácie prechodu na obehové hospodárstvo. Aby sme to dosiahli, vykonáme prieskum verejnej mienky, aby sme zhromaždili príslušné štatistické údaje. Následne použijeme celý rad štatistických a matematických metód na vykonanie komplexnej analýzy týchto údajov.