Creative Clusters in Textile Industry Within the EU Countries - Gajdová, Denisa, 1977-
Oblečenie sa postupne stalo nástrojom na preukázanie postavenia alebo pôvodu a neskôr aj charakteru, názorov, vkusu a štýlu. Za posledné desaťročia sa radikálne zmenil aj charakter jeho výroby. Na uspokojenie potrieb ľudí z celého sveta v oblasti odievania sa postupne rozvíjal textilný a odevný priemysel. Prvok kreativity potrebný na tvorbu návrhov v oblasti textilného a odevného priemyslu v oblasti dizajnu je dôležitý a umožňuje posilniť konkurencieschopnosť podnikov prostredníctvom vytvárania spolupráce na regionálnej úrovni a vzniku textilných a odevných klastrov. Príspevok sa zameriava na súčasnú situáciu a perspektívy rozvoja takýchto klastrov v rámci Európskej únie.