How Education in Schools Prepares Slovak Women in Digital Skills - Hanák, Róbert, 1979-
Školské vzdelávanie sa vo všeobecnosti považuje za dôležité pri získavaní digitálnych zručností. V príspevku sa testuje, ako slovenské školy pripravili 262 žien v oblasti digitálnych zručností. Zistenia ukazujú, že slovenské formálne školské vzdelávanie na vysokých školách nesúvisí s úrovňou pokročilých digitálnych zručností. Úlohu školy vo vzdelávaní v pokročilých digitálnych zručnostiach nahradila úloha zamestnávateľov žien, pričom s expertnou úrovňou digitálnych zručností žien najvýznamnejšie súvisí bežná denná prax, oficiálne školenia na pracovisku a iné aktivity zamestnávateľov. Málo kurzov, formálne, teoretické a nepraktické učebné osnovy patria medzi hlavné dôvody neúspechu, zatiaľ čo nedostatočná kvalifikácia učiteľov nie. Zlepšenie učebných osnov, rozšírenie počtu a modernizácia obsahu výučby sú navrhovanými prostriedkami nápravy súčasného nežiaduceho obrazu.