Tvorba produktu cestovnej kancelárie vo vybranej destinácii - Pospíšilová, Vanesa, 1998-
Cieľom tohto článku je navrhnúť produkt pre outgoing touroperátora do akejkoľvek zahraničnej destinácie pre slovenskú klientelu s dôrazom na kalkuláciu konečnej predajnej ceny. Článok je zameraný na hlavné teoretické otázky tvorby zájazdov a ich cenotvorby. Metóda výpočtu bola primárne použitá v časti metodiky tohto článku, ktorá je kľúčová pri výpočte konečných cien balíčkov cestovnej kancelárie. Príspevok sa zaoberá výberom destinácie a vhodným umiestnením hotelov v danej destinácii, následne zazmluvnením ubytovacích služieb so stravovaním a zazmluvnením dopravy. Výsledkom tohto článku je kalkulácia konečných cien zájazdov do vybranej destinácie so zameraním na slovenskú klientelu pre potreby akejkoľvek odchádzajúcej CK.