Malý krok pre Slovensko, ale veľký skok pre Slovenské e-shopy: Analýza online prostredia Maďarska. - Petrovič, Marek, 1992-
Expandovanie online obchodu cez hranice v kontexte globalizácie je nielen príležitosť, ale častokrát aj nevyhnutnosť pre rast a udržateľnosť podnikania. Tento článok sa venuje detailnej analýze online prostredia Maďarska z pohľadu príležitosti pre slovenské e-shopy. Maďarsko, ako geograficky a kultúrne blízka krajina, ponúka jedinečné výzvy a príležitosti, ktoré môžu slovenským podnikateľom otvoriť dvere k novej a rozsiahlej zákazníckej základni. Skúmame hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú online nakupovanie v Maďarsku, od spotrebiteľských návykov a dôvery, cez technologickú infraštruktúru až po ekonomické aspekty. Naša analýza poskytuje cenný vhľad pre slovenské e-shopy, ktoré smerujú k expanzii na maďarský trh, a zdôrazňuje, že aj keď môže byť tento krok z geografického hľadiska malý, z obchodného hľadiska môže znamenať významný skok vpred