Generatívna umelá inteligencia v Európe - Šášky, Michael, 1996-
Nasledujúci príspevok sa zaoberá významom generatívnej umelej inteligencie technologicky vyspelej Európy. V Európe existuje silná snaha investovať do tejto oblasti výskumu a vývoja, čo má potenciál posilniť konkurencieschopnosť európskeho kontinentu. V článku sa bližšie pozrieme na rôzne aspekty generatívnej AI, vrátane jej širokého využitia v priemysle a rôznych odvetviach. Významná investícia do výskumu, vzdelávania a infraštruktúry pre generatívnu AI môže pomôcť Európe vytvoriť si vlastnú pozíciu v globálnom technologickom prostredí. Tento článok sa pokúsi podrobnejšie analyzovať potenciál generatívnej AI a jej význam v budúcom technologickom vývoji Európy, ktorá sa snaží stať sa globálnym lídrom v oblasti umelej inteligencie a inovácií